Egil Fylling blir av mange regnet som den mest fremtredende musikeren innen meditasjonsmusikk i Norge, og hans CD-er brukes på uttallige behandlingsrom, kurs og i grupper. Mange lytter også til Egils musikk for å finne ro i en travel hverdag.


Egil Fylling er komponist og musiker på tangentinstrument. Han kombinerer symfoniske stemninger med melodiske temaer, stille lydbilder så vel som drivende rytmer og dynamisk musikk. Han legger også til naturlyder, vokal og flere akustiske instrumenter spilt av anerkjente musikere.


Ålesund


Egil Fylling kommer fra Ålesund, og den dramatiske naturen er en særlig inspirasjonskilde. Hans inspirerende melodier og arrangementer er påvirket av hans klassisk-orienterte utdannelse og naturens og universets undrende klang.


Under et langt sykehusopphold i 1996 var Egil nær ved å dø flere ganger, og legene ble forbauset da alt etter en tid så ut til å gå bra. Dette ble begynnelsen på en lang reise, på leting etter en dypere samklang med seg selv og sine omgivelser, og musikken ble naturlig nok et uttrykk for denne lengselen etter balanse og harmoni. Etter mange år på leting etter ”noe mer", møtte han i 2005 mesteren Vasant Swaha som sa:
"welcome, everything is already there".Naturfoto: Egil Fylling
Portrettfoto: Tove Elin Berg